FED Faiz Kararını Açıkladı, Meta Bilançosu, ABD’de Kripto Yasa Tasarısı Onaylandı

FED Faiz Kararını Açıkladı
FED, dün yapılan açıklamada faizi beklenti dahilinde 25 baz puan arttırarak 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Faiz oranının ardından FED Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamalarında, hedef enflasyon oranı olan %2’den hala uzak olduklarını ve dönüşün zaman alacağını ifade etti. Önümüzdeki süreçte gelecek faiz kararlarını verilere bakarak devam ettirdiklerini söyleyen Powell, böylece eylül ve sonrasındaki toplantılar için de açık kapı bırakmış oldu. Son olarak, faiz indirimleri sorulmasına karşılık olarak Powell, bu sene olmasını beklemediğini, 2025 yılına kadar enflasyonun %2 seviyelerine gelmesini beklemediğini söyledi.

Meta Bilançosu’nu Açıkladı
Meta, dün açıklanan çeyreklik bilançosuna göre, yılın 2. çeyreğinde beklenti seviyesi olan 31,08 milyar doların üzerinde 32 milyar dolarlık gelir elde edildiğini açıkladı. Böylece Tesla, Microsoft ve Google’ın ardından Meta’da da beklenti üstünde gelir açıklanmış oldu. Meta’da her bilanço dönemi dikkat edilen bir diğer nokta ise metaverse harcamaları oldu. Meta’nın metaverse tarafı olarak bilinen Reality Labs, 3,7 milyarlık zarar yayınladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin uzun vadeli planları adına metaverse yatırımlarını devam ettirdiğini ifade etti.

ABD’de İlk Kriptolar için Olan Yasa Tasarısını Onaylandı
Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, dün bazı kripto varlık yasaları onayladı. Yasa tasarılarının kripto için yasal bir çerçeve yaratmak ve blok zincir ile ilgili sorunları ele almak üzerine tasarlandığı ifade edildi. Komite teklif edilen iki yasa tasarısını da onaylayarak Temsilciler Meclisine yasaları oylaması için devretti.

İtalya Merkez Bankası Polygon ile İş Birliği Gerçekleştirecek
İtalya Merkez Bankası’nın inovasyon merkezi olan Milano Merkezi, kurumsal merkezi finans için bir menkul kıymet token ekosistemini araştırması için Cetif Advisory’e gerekli desteklerin sağlanacağını açıkladı. Projenin ticarileşme amacının olmadığını ancak ikincil piyasalarda menkul kıymet token’larının yani tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarının analizinin gerçekleştirileceği duyuruldu. Cetif Advisory proje kapsamında Polygon Labs, Fireblocks ve birkaç şirket ile daha çalışacak.

Reddit Polygon NFT’leri Çıkarmaya Devam Ettiriyor
Geçtiğimiz yılın sonlarında gerçekleşen anlaşma ile Polygon-Reddit arasında bir NFT projesi başlamıştı. Reddit o süreçten beri büyük miktarlarda NFT çıkararak sektör içerisinde önemli markalardan biri haline geldi. Reddit, dün yeni koleksiyonu olan Retro Reimagined koleksiyonunu duyurdu.

Ripple, Stellar ve Solana Fonlarında Önemli Yükseliş
CCData’nın temmuz ayı raporuna bakıldığında fonların yönetim altındaki varlıklar (AUM) verilerinde XLM,XRP ve SOL tarafında önemli bir yükseliş görüldü. Stellar, bu süreçte AUM değerinde en çok yükselen proje olurken, onu Solana, Ripple ve Polygon takip etti. Stellar fonlarında AUM verisi temmuz ayında %62,7 artarak 17,3 milyon seviyelerine yükseldi.

Pasific Adalar Grubu XRP Ledger Üzerinde Stablecoin Yayınladı
Daha önce Ripple ile CBDC konusunda anlaşmış olduğunu bildiğimiz Palau, PSC (Palau Stablecoin) isimli dijital para biriminin testine başladıklarını üç haftalık bir dağıtım süreci olduğunu ve sonrasında ağustos ayında teste başlanacağını açıkladı. 340 adadan oluşan Pasifik ülkesi, US Dollar bağlantılı stablecoin’lerini XRP Ledger üzerinde çıkartacak.


BITCOIN(BTC)

Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0,41 değer kazancı ile 29.472 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Bitcoin’de faiz kararı ve Powell konuşmasının ardından piyasanın konuşmayı pozitif algıladığını ve yükselişe geçtiğini görüyoruz. Bitcoin’de 29.500 seviyesini test etmiş olsak da kırılımını gerçekleştiremeyerek bu seviyenin hemen altında fiyatlanmaya devam ettiğimizi görüyoruz. Bu seviye yukarı yönlü kırılırsa BTC’de tekrar 30.400 bölgesini hedefleyebiliriz. Bitcoin’de gelen yükselişin ardından altlarda daha da derin bir fiyat hareketi olduğunu ve bu şekilde Bitcoin dominansında yine bir miktar geri çekilme yaşandığını da görüyoruz. Dominansın biraz daha düşmesi ile birlikte altlarda pozitif ayrışmanın daha yoğun gözüktüğü bir döneme giriş yapabileceğimizi düşünüyoruz.

ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibarıyla %0,30 oranında değer kazanan ETH, 1877 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da kanal desteğinden dönüşün ardından 50 ve 100 günlük MA’ların yukarı yönlü kırılımıyla birlikte fiyat yeniden kanal orta bandı olan 1890 bölgesine dönse de buranın kırılımının gerçekleştirilemediğini ve buradan biraz satış baskısı gerçekleştiğini görüyoruz. Ethereum’da 1890-1895 aralığının yukarı yönlü kırılması oldukça kritik, yoksa fiyat seviyesinin yeniden 1860 seviyesindeki hareketli ortalamalara kadar dönebileceğini söyleyebiliriz.


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın