ABD Büyüme Oranı Beklenti Üstünde Geldi, Ripple Güney Kore’de Büyümeye Çalışıyor

ABD Büyüme Oranı Beklentilerin Üzerinde Açıklandı
Dün ABD’de GSYİH verisi açıklandı. Sıkılaşma politikalarının sonucunda büyüme oranında düşüş hatta yıl sonuna doğru hafif bir resesyon beklentisi bulunuyordu. Yılın ilk çeyreğinde %2,0 olarak açıklanan büyüme oranında bu sebeplerden ötürü beklenti %1,8’e düşüş göstermesiydi. Ancak büyüme oranı dün %2,4 olarak beklentilerin çok üstünde açıklandı. Bu veriyi resesyondan kurtulma olarak değerlendirdiğimizde pozitif olarak görünse de, özellikle büyüme verisi içerisindeki tüketici harcamalarında görülen artışın enflasyonun sinyali olabileceğini ve sıkı para politikasını uzatabileceği de yapılan yorumlar arasında.

Grayscale’den SEC’e ETF Çağrısı
Grayscale ETF başvurularında geçtiğimiz dönemlerde hep başrolde olmuş ve geçtiğimiz yaz gelen son başvuru reddinin ardından süreci mahkemeye taşımıştı. Şimdi büyük finansal kuruluşların da başvuruları ile SEC’in daha da köşeye sıkışmış olduğu bu ortamda şirket yöneticilerinden biri SEC’e yeni bir çağrıda bulundu. Şirketin Hukuk Müdürü Craig Slam, yazdıkları mektupta SEC’in kazanan ve kaybedenleri seçmeden, değerlendirmeye alınan 8 spot BTC ETF’i başvurusunu da kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

Ripple Güney Kore Üzerinde Çalışmalarını Sürdürüyor
Ripple, çalışmalarını büyütmeye ve farklı ülkelerde yayılmaya devam ediyor. Son olarak Güney Kore’de XRP Ledger için çalışmalar yapan şirket, Seul merkezli Catalyze Research şirketi ile XRPL farkındalığını ve bilinirliğini arttırmak amacıyla çalışmaya başladı. Geliştiricilerin dApp’leri XRPL’e entegre edebilmelerini öğretmek ve yardımcı olmak amacı ile eğitim programları sağlanacağı ve farklı buluşmalar, etkinlikler ve hackathon’lar düzenleneceği açıklandı.

Sam Altman Worldcoin’i Değerlendirdi
Worldcoin kurucusu Sam Altman, çarşamba günü paylaştığı videoda insanların Worldcoin kayıtları için sıraya girdikleri görülüyordu. Sam Altman açıklama olarak dünyanın her yerinde çok büyük sıralar olduğunu ve her 8 saniyede 1 kişinin kimliğini doğrulattığını ve adaptasyon oranının çok yüksek olduğunu ifade etti. Ancak henüz kayıt sayıları ve diğer sıralar ile ilgili bir video ya da kaydın düşmediği de belirtiliyor.

Shiba Ethereum Balinalarını Çekmeye Devam Ediyor
Shiba Inu bilindiği gibi Ethereum balinalarının favorilerinden biri olmuştur. Son gelen verilere göre Shiba Inu, en büyük 100 Ethereum balinası tarafından en çok tercih edilen 3. coin olmuş. 1. ve 2. sırada USDC ve USDT stablecoin’lerinin bulunduğunu ve Shiba’nın %11,94 oranla stablecoin’lerin dışında en çok tutulan coin olmayı başardı. Totale bakıldığında toplam tutulan varlığın da 601 milyon dolar olduğunu görüyoruz.


BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0,17 değer kazancı ile 29.178 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Bitcoin’de dün sabah 29.500 seviyeleri test ediliyorken akşam saatlerinde gelen büyüme verisi piyasaların biraz geri çekilmesine neden oldu. Öncelikli olarak ABD tarafında teknoloji hisseleriyle birlikte görülen yükseliş, akşam saatlerine girilirken yerini satış hareketine bıraktı. Benzer şekilde kriptoda da böyle bir satış hareketinin gerçekleştiğini ve 29.500’ü kıramayan Bitcoin’in yeniden 29.000 seviyelerine düşmüş olduğunu görüyoruz. Bugün gelecek Kişisel Tüketim Giderleri Endeksi verisi piyasalarda hareketlilik yaratabilir. Bitcoin’de ayrıca son gelen satış hareketiyle 50 günlük hareketli ortalamanın da altına düşüldüğünü ve kırılması durumunda 29.000 seviyesinde zayıf bir destek bölgesi bulunduğunu ve buranın 28.600 bölgesi öncesinde çalışabilecek son destek seviyesi olarak gözüktüğünü söyleyebiliriz.

ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibarıyla %0,10 oranında değer kazanan ETH, 1857 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da kanal orta bandından gelen düşüş sonrası yeniden 100 ve 50 günlük hareketli ortalamaların kesiştiği 1855 bölgesinden destek görüyoruz. Eğer 50-100 günlük MA’lar kırılırsa sonraki destek seviyemiz 1845 olarak gözüküyor ve bu bölgenin çok sağlam kalamayacağını düşündüğümüzü de söyleyebiliriz.


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın