Grayscale CEO’su ETF Potansiyeli için İyimser – Bitcoin Yarınlanmasına 20.000 Blok Kaldı

Grayscale CEO’su Spot Bitcoin ETF’i Hakkında İyimser Hissettiğini Belirtti

Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, firmasının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile spot Bitcoin ETF potansiyeli hakkında yaptığı görüşmeler konusunda iyimser hissettiğini söyledi. Sonnenshein, “SEC ile aktif bir şekilde temas halindeyiz. Onlardan aldığımız sorular bize bu konuyla ilgilenmek istediklerini ve bu konuda ilerleme kaydetmeye hevesli olduklarını gösteriyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bitcoin Yarılanmasına 20.000 Blok Kaldı

Herkesin beklediği 17 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasına 20.000 blok kaldı. Bu yarılanma ile blok ödülleri 5.25 BTC’den, 3.125 BTC’ye düşecek.

Circle ile Nubank Arasında İş Birliği

Circle, Brezilya’da USDC’nin erişimini artırmak için dijital finans platformu olan Nubank ile iş birliğini duyurdu. Bu iş birliğinin Brezilya, Meksika ve Kolombiya’da 90 milyondan fazla müşteriye ulaşma potansiyeline sahip olduğu düşünülüyor.

Worldcoin Vakfı’ndan Geliştiriciler için Hibe Programı

Ağın gelecekteki gelişimini yönlendirmeyi amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen Worldcoin Vakfı, geliştiriciler için hibe programı başlattığını duyurdu. Vakfın ilk hibe programı, geliştiricilere verilmek üzere 5 milyon dolarlık bir başlangıç havuzuna sahip. Hibeler ise WLD cinsinden verilecek. 

IEEE, Kimlik Doğrulama Sistemi için Avalanche Blok Zincirini Tercih Etti

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından kullanılan kimlik doğrulama sistemi, Avalanche blok zincirini kullanacak. IEEE’nin sertifika ihracı için Avalanche’nin C-Zinciri’ni birincil uzlaştırma katmanı olarak kullanma kararı, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu bir ekosisteme duyulan ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. 

Bitcoin’in Piyasa Değeri Önemli Şirketleri Geride Bıraktı

Bitcoin’in piyasa değeri finans devi Berkshire Hathaway’ı, teknoloji devi Meta ve elektrikli otomobil şirketi Tesla’yı geçti. Son yaşanan yükseliş ile birlikte Bitcoin’in piyasa değeri 859 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu piyasa değeri ile Bitcoin şu anda dünyada işlem gören en değerli yedinci varlık. 

Société Générale, Euro’ya Sabitlenmiş Stablecoin Piyasaya Sürecek

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası olan Société Générale, EUR CoinVertible (EURCV) adlı bir stablecoin çıkarmaya hazırlanıyor. EURCV, Ethereum tabanlı Euro’ya sabitlenmiş bir stablecoin olarak karşımıza çıkıyor. Bu gelişme, banka müşterilerinin gelişmekte olan dijital varlık piyasasına geniş erişimine olanak sağlayacaktır.  

Terraform Labs Tarafından Hakimden İstek

Başarısız olan Terra stablecoin (UST) yaratıcısı Terraform Labs ve LUNA kripto para birimi, New York’taki bir yargıçtan tokenlerin düzenleyici statüsüne jürinin karar vermesine izin vermesini istedi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise konunun hakim tarafından karara bağlanması konusunda ısrar ediyor. SEC, şubat ayında Terraform Labs ve kurucu ortağı Do Kwon’a, “çoğu kayıt dışı işlemlerde olmak üzere birbirine bağlı bir kripto varlık menkul kıymetleri paketi sunup satarak” yatırımcılardan milyarlarca dolar topladıklarını iddia ederek dava açtı.

Versatus Tohum Turunu 50 Milyon Dolara Yükseltti

Versatus Labs (eski adıyla VRRB Labs), 50 milyon dolarlık bir değerlemeyle 2,3 milyon dolarlık tohum finansmanı topladı. Girişim daha önce Katman 1 ağı kuruyordu ve şimdi blok zinciei ölçeklendirmesine yöneldi. Turdaki yatırımcılar arasında NGC Ventures, Republic Crypto ve Hyperithm yer alıyor. Versatus’un kurucusu ve CEO’su Andrew Smith, The Block’a yaptığı açıklamada, turda lider yatırımcının bulunmadığını ve bunun hisse senedi artı token varant turu olduğunu söyledi. Smith, eskiden VRRB Labs olarak bilinen Versatus’un haziran ayında raund için yükseltmeye başladığını ve ağustos ayında kapattığını söyledi. Başlangıç ​​turu, şubat ayındaki 20 milyon dolarlık değerlemeyle 1,4 milyon dolarlık ön tohumlama turundan sonra Versatus’un toplam fonunu 3,7 milyon dolara çıkardı. 

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0.49  değer kazancı ile 43.978 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dün 44.250 dolara kadar çıkmışken o seviyelerde çok tutunamadı. 42.000 dolar aşılması zor bir bölgeydi ve sert kırılım ile aşıldı. 42.500 dolara kadar olan çekilmeler normal olup ,42.500 dolar ile 41.000 dolar arasında bir süre fiyatın yatay gitmesi gelecek için daha olumlu bir hareket olacaktır. 44.000 dolarda kalıcılık sağlanması fiyatı ilk olarak 46.200 dolara kadar götürebilir.

ETHEREUM(ETH)

Sabah saatleri itibarıyla %1.49 oranında değer kazanan ETH, 2265 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. ETH’de 2311 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşti ve ardından 2260 dolara kadar geri çekilmesini tamamladı. Dünkü hareketten sonra haftalık açılış fiyatı olan 2192.96 dolar seviyesinden tepki alıp 2300 dolara kadar bir yükseliş gerçekleştirdiği için bu bölgeyi artık güçlü bir destek olarak kabul edebiliriz. 2200 doların altı fiyatlamalarda 2150 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir. Yukarı yönlü hareketin devamında ise 2450 dolar ilk direnç seviyesi olacaktır. Kısa vadede bir yatay harekete başlanmış gibi grünmekte. Bu bölgenin destek ve dirençleri ileride de çalışabilir.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %1.38 değer kazancı ile 0.6493 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dünkü analizde 0.64’e kadar çıkışlar olabilir diye bölge belirtilmişti. 0.64 üzerinde fiyatlamalar görünüyor şu an. Burada kalıcılık sağlanırsa ilk hedef 0.6740 dolara doğru olabilir. Geri çekilme durumunda 0.64 doların taze destek olarak çalışması muhtemel fakat daha derin bir düşüş gerçekleşirse 0.63 dolara kadar bir düşüş görülebilir.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2.86 değer kazancı ile 26.97 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Oluşan yatay kırılımın ardından 27 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşti. 27 dolardan tepki alıp aşamamasına rağmen 25.50 dolardan ilk tepkisini almış gibi görünüyor. Geri çekilme devamında 24 dolar ilk destek konumu olarak görünmekte. Yukarı yönlü hareketin devamında ise artık ilk hedef 30 dolar üzerinde kalıcılık olacaktır.

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.88 değer kazancı ile 63.64 dolardan fiyatlanıyor. Dün direnç seviyesi olan 64.50 seviyesinin geçilemediğini ve bu bölgenin altında konsolidasyon hareketi olduğunu görüyoruz. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 66 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişin devam etmesi durumunda ise 70 dolar seviyesine doğru bir yükseliş görülebilir. Geri çekilme durumunda ise 61.50 önemli bir destek seviyesi olarak takip edilebilir. 

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibariyle %2.92 oranında değer kaybı ile LINK, 15.710 seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen üçgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını ve 16.300 seviyesine kadar bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu bölgede kalıcılık sağlayamayan LINK, dün 15.200 seviyesine kadar geri çekildi ve bu bölgeden bir miktar tepki aldı. Yükselişin devam etmesi durumunda 16 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 15.200 ve 15 dolar seviyeleri önemli destek noktaları olarak karşımıza çıkıyor.  

FIL
FIL, sabah saatleri itibari ile %6 değer kazancı ile 5.052 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olan 4.845 seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 5.300 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 4.900 seviyesi destek olarak takip edilebilir.

ALGO

ALGO, sabah saatleri itibarıyla %6 değer kazancı ile 0.1620 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olan 0.1540 seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 0.1700 bölgesine doğru bir yükseliş görülebilir. Geri çekilme durumunda ise 0.1580 seviyesi destek olarak takip edilebilir.


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın