Gifto (GFT) Token Nedir? GFT Token Ne İşe Yarar?

gifto token nedir

Dijital dünyanın hızla gelişen yeniliklerinden biri olan Gifto Token, blok zinciri teknolojisinin sunduğu fırsatlarla hediye anlayışına yeni bir boyut kazandırıyor. Web3 özelinde sanal hediyeler göndermek ve almak artık sadece birkaç tıklama uzakta! Tabii Gifto projesinin yetkinlikleri bununla da sınırlı değil. Bu yenilikçi projenin büyülü dünyasına adım atarak, sevdiklerinize değerli anılar hediye etmenin geleceğini keşfedin ve Gifto token ile neler yapılabileceğini öğrenin.

Gifto Projesi Nedir?

gifto projesi nedir

Gifto projesi temel olarak blok zinciri alanında hediyeler oluşturmak, depolamak ve göndermek için oluşturulan bir Web3 blok zinciri çözümüdür. Diğer bir taraftan bakıldığında ise Gifto projesi için bir cüzdan çözümü de denilebilir. Bu da aslında bu projenin blok zinciri üzerindeki birçok amaca hizmet ettiğini gösterir. Hatta bu proje ile hayırseverlik yapılabilmesi dahi mümkündür.

Oluşturulduğu ilk günden beri sürekli gelişmeye devam eden Gifto, blok zincirinde bir hediye çözümü olarak yola çıksa da bugün; kripto paralar ve NFT’ler için bir pazar yeri, cüzdan hizmeti, finansal getiri aracı, bağış iletme mecrası olarak kullanılabiliyor. Gifto’yu kısaca özetledikten sonra şimdi bu proje hakkında detayları paylaşmaya başlayabiliriz.

GFT Token Nedir?

gft token nedir

GFT token, Gifto projesinin yerel kripto para birimidir. Bu kripto para biriminden her ne kadar GFT coin olarak bahsedilebilse de, o bir tokendir. Çünkü kendisine ait bir ağ üzerinde geliştirilmemiştir. Bu temel bilgiden bahsettikten sonra, şimdi “Gifto token nedir?” sorusunu cevaplandırabiliriz.

Piyasaya sürüldüğünde GTO olarak isimlendirilen bu kripto para, ilk zamanlarında bir ERC-20 tokeniydi. Sonrasında yeni ismine kavuşan GFT token, blok zincirinde daha verimli olabilmek adına Binance BEP-20 standardında oluşturulmaya başlandı. Peki Gifto ve GFT token ne işe yarar? Bu konu hakkında daha kapsamlı bilgi almak isteyenler hemen aşağıdaki başlığımıza göz atabilirler.

Gifto – GFT Token Ne İşe Yarar?

gft token ne işe yarar

Gifto projesinin aslında hediye kavramı ile vurgu yaptığı şey kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bunlardan ilki, kripto para birimlerinin alınabilmesi ve başkasına gönderilerek hediye edilebilmesidir. İkincisi Gifto Mağaza’sında yer alan alan NFT’ler satın alınabilmesi ve bu NFT’lerin başkalarına hediye edilebilmesidir. Proje bu özellik kapsamında geliştirilmiş olsa da, aradan geçen süre zarfında, sunduğu çözümler genişlemiştir. Gifto projesinin kullanıcılarına sunduğu özelliklere ve GFT token ile neler yapılabileceğine bir bakalım.

GFT Token Özellikleri Nelerdir?

  • Cüzdan: Kripto paralar ve NFT’ler, Gifto Wallet sayesinde güvenle saklanabilir. Bunun yanı sıra bu varlıkların transferi de mümkündür.
  • Staking: GFT coin sahibi olanlar, varlıklarını kilitlemeleri durumunda yine GFT ile ödüllendirilebilirler.
  • NFT: NFT’ler Gifto sayesinde satın alınabilmesinin, saklanabilmesinin ve gönderilmesinin yanı sıra bir de basılabilir.
  • Alım Satım: DApp’ler kullanılarak kripto para ve NFT alım satım işlemleri gerçekleştirilebilir.
  • Bağış: İçerideki NFT’ler satın alınarak NFT içerik oluşturuculara destek olunabilir. Bunun yanı sıra GFT’nin yıllık enflasyonunun %0.5’i yoksulluk ile mücadele edilmesin ve eğitim hakkından herkesin eşitçe yararlanabilmesi adına faaliyetlerde bulunan Binance Charity’ye bağışlanır.

Gifto Token Nasıl Stake Edilir?

gifto token stake

Gifto (GTO) token sahipleri, Gifto staking sayesinde ek getiri elde etme şansına sahipler. Kolayca gerçekleştirilebilecek bu eylem, birkaç aşamada tamamlanabilir. Bunun için yapılması gerekenler ise aşağıdaki gibidir.

İlk aşamada Gifto ile uyumlu cüzdanı seçmek gerekir. Bu aşamada MetaMask tercih edilebilir. Ardından Gifto staking platformu ziyaret edilmeli ve MetaMask cüzdanı bağlanmalıdır. Cüzdan bağlama işleminden sonra GFT BEP20 cüzdana eklenmeli ve GFT tokenler içe aktarılmalıdır. Bu işlemlerden sonra staking sürecine başlanabilir.

Staking sekmesinden stake edilmek istenilen GFT token miktar belirlenebilir ve işlem onaylanarak GFT tokenler staking havuzuna eklenebilir. Staking süresi sona erdiğinde, ödüllerle birlikte ana para geri alınabilir.

Gifto Kurucusu Kimdir?

gifto kurucusu kimdir

Gifto, 2017 senesinde Andy Tian tarafından hataya geçirilmiştir. MIT’den bilgisayar bilimleri alanında lisans ve yüksek lisansını tamamlayan Tian’ın kariyeri Silikon Vadisi’nde başlamıştır.

Girişimci yönüyle dikkat çeken Tian, 2008 yılında dünyanın en eski sosyal medya uygulama şirketlerinden birinin kurucu ortağıydı. 2010 yılında kendisi bu girişimini Zynga China’ya satmıştır. Her ne kadar bir satış işlemi gerçekleşse de kendisinin Zynga China şirketinde genel müdürlük görevi bir süre devam etmiştir. Google’nin Büyük Çin bölümünün ilk üyelerinden biri olan Tian, şirketin mobil ayağını harekete geçirdi.

Asya’da başarılı bir teknoloji girişimi olarak görülen ASIG’in kurucu ortağı olan Tian, burada oluşturulan mobil medya uygulamaları ile 150’den fazla ülkede 410 milyon kullanıcıya ulaştı. Onun bu başarısı oyun, e-ticaret ve sosyal medya alanlarında teknolojinin gelişimine fayda sağladı.

Gifto (GFT) Hangi Borsadan Satın Alınabilir?

GFT’yi satın almanın en güvenilir yollarından biri, bu işlemi ICRYPEX kripto para borsası üzerinden gerçekleştirmektir. ICRYPEX, sektördeki öncü konumuyla bilinir ve kullanıcılarına yüksek kaliteli hizmet sunar. Bu heyecan verici dijital varlığa yatırım yapmak isteyen herkes, ICRYPEX’in güvenilir platformunu kullanarak GFT al sat işlemi gerçekleştirebilir. Siz de bugün GFT ile tanışabilir ve Gifto projesinin sunduğu ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz.


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın