Pandemi ve Sonrasında Yatırımın Galibi Kim? Kripto Paraların Yükselişi

Koronavirüs ile piyasalarda ani hareketlenmeler oluştu. Bu ortamda oluşan belirsizlik ile nakite geçiş yapan yatırımcıların sebep olduğu bu düşüş pazarı etkiledi. Bugün bile normalleşme sürecine geçiş yapılsa da piyasalarda bu etkiyi gözlemlemek mümkün. Kripto para piyasasına yön veren Bitcoin Mart ayında bu etki ile 4000 dolara kadar gerilemiş olsa da bugün pandemi sürecinin de dijitalleşmenin önemini kanıtlamasıyla 9600 dolar ve üstünde. İnsanlar hiçbir merkeze bağlı olmayan yapısından dolayı böylesi kriz anlarında bitcoine karşı güven duymakta ve BTC’nin değeri hızla yükselmektedir.

Kripto para çevreleri, salgının pek çok insanın kripto para alarak yatırımlarını korumaya almasını sağladığını düşünüyor. Online yapısıyla kripto paraların pandemiden etkilenme riskinin son derece az olduğu ve insanların artık bu alternatif yatırımın yollarını araştırdığı gözlemlendi.

Böylesi bir güven ortamı sağlayan kripto paralar için ödeme kuruluşları da entegrasyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu kuruluşlar internet bankacılığı, kartlar ve diğer dijital ödeme yöntemleri üzerinden kripto paralara daha kolay şekilde yatırım yapılmasını sağlayacak atılımlarda bulunuyorlar. Türkiye’de de bu gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bunun en güncel örneği olarak ICRYPEX, kredi kartıyla işlem yapma kolaylığı verilebilir. Bu gibi gelişmeler kripto para ticaretinin daha pürüzsüz hale getirecek ve piyasaya daha çok yatırımcının girmesine olanak tanıyacaktır.

Bu yükselişin 11 Nisan’da bitcoinde meydana gelen halving süreci ve pandemi süreciyle beraber geleneksel yatırım enstrümanlarına karşı güvenin azalması olduğu söylenebilir.

Halving her 4 senede bir meydana gelen ve bitcoinin arzını yarıya düşüren bir süreç. Pandemi süreci ve zamanla yatırımcılardan kazandığı güven ile bitcoin daha da çok değer kazanıyor.

Koronavirüs ile başlayan süreçte altın sabit kalırken, gayrimenkul ve diğer büyük yatırım enstrümanları büyük ölçüde düşüş gösterdi ve birçok insan yatırımlarını uzun süredir yeni bir yatırım enstrümanı olarak kendini kanıtlayan kripto paralar üzerinden yapmaya başladı. Özetle söyleyecek olursak, kripto paralar pandemi sürecinde yatırımcısına en çok kazandıran finans enstrüman oldu.

Sizler de yatırımlarınızı kripto paralar ile şekillendirmeye başlamak isterseniz blog yazılarımızı ve kripto para analizlerimizi okuyabilir ve Icrypex’i sosyal medya kanallarından takip edebilirsiniz. 7/24 müşteri temsilcisi desteğiyle Icrypex kripto para borsasında yatırımlarınıza başlayabilirsiniz.


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın