Kripto Para Ödeme Sistemi

Kripto para ile ödeme kabul etmeye başlamak ve kripto para ödeme sistemini tamamen işletmenize entegre etmek  büyümesinize ve yeni zirvelere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Genelde işletmeler ödemelerini BTC, ETH gibi kripto para piyasasında güçlü, sağlam yer edinmiş kripto paraları ödeme olarak almayı kabul etseler de Bitcoin bu alanda en çok tercih edilendir.

Kredi kartlarına kıyasla Bitcoin, düşük maliyetli ve hızlı işlemler sağlar. İkinci olarak, Bitcoin’in kullanımı oldukça kolaydır ve erişilebilirdir. Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlamak için bir prosedürü takip etmeniz ve piyasada Bitcoin ödemelerini kabul ettiğinizi duyurmanız gerekir. Bu sadece yeni müşteriler getirmekle kalmayacak, haber medyasının da dikkatini çekecektir.

Küçük bir işletmeniz varsa veya bir restoranınız veya çevrimiçi bir mağazanız varsa, Bitcoin ödemeleri sürecini nasıl başlatacağınızı düşünüyor olabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin ile Ödeme

Yazımızda işletmenizde, kripto para ödeme sistemine nasıl geçiş yapacağınıza yardımcı olacak  adımlardan bahsedeceğiz.

 

1. Kripto Para Adresinizi Oluşturun

Başlamanız gereken en önemli şey bir kripto para cüzdanıdır. Bitcoin cüzdanı üzerinden tarif edersek, kullanıcının veya gönderenin alıcının Bitcoin adresini girmesi, alıcının QR kodunu taraması ve ardından gönder seçeneğine basarak istenen miktarı göndermesi gerekir.

Yazar kasa sakladığınız gibi paranızı daha güvenli bir yerde saklamanız zorunludur. Düzenli kullanım için bir sunucuda, mobil cihazda veya bilgisayarda az sayıda Bitcoin bulundurmanız ve toplu Bitcoinleri güvenli bir yerde saklamanız önerilir. Cüzdanınızı nasıl kuracağınızı öğrenebilir ve cüzdanınızı korumak için gelişmiş güvenlik yöntemlerini kullanabilirsiniz.

2.Ödeme Altyapısı Kullanın

İşletmeniz büyük ölçekliyse ve bir günde çok fazla işlem yapıyorsanız, bir ödeme altyapısı kullanmanız önerilir. Genellikle, ödeme altyapısı hizmetlerini sunmak için aylık ücret alırlar, ancak yine de kredi kartı ücretlerinden daha iyi ve daha ucuzdur. Ödeme altyapısı uygulamaları ile işletmeler POS kurabilir ve e-posta faturaları gönderebilir. Paralarını riske atmak istemeyen ve Bitcoin tutmak istemeyen işletmeler, bu altyapı sistemlerini kullanarak bitcoinleri anında fiat para birimlerine dönüştürebilir.

kripto para ödeme sistemi gorsel bir
3.Bitcoin Ödemelerinin Kabul Edildiğini Duyurun

Bitcoin kullanıcıları her zaman Bitcoin topluluğunu ve Bitcoin ile alakalı olan her şeyi destekler. Müşteriler her zaman işletmelerin yalnızca Bitcoin kabul ettiğinizi duyurmasını bekler. Ne tür bir işiniz olduğu önemli değil; çevrimiçi veya çevrimdışı, MasterCard, PayPal, Visa ve daha fazlasının ödemesinin yanı sıra “Bu işletmede Bitcoin ile ödeme alınabilir” panosu koymanız gerekir. Müşterileri çekmenin ve onlarla etkileşim kurmanın en iyi yolu, Bitcoin ödemelerini kabul ettiğinizi duyurmaktır.

4.Muhasebe ve Vergiler

Muhasebeciler tüm işlemlerin kaydını tutar ve elektronik ödemeleri ne zaman kabul etmeye başlayacaklarını bilirler. Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlamadan önce muhasebecinizle iletişime geçin ve Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kayıtlarını tutma ve koruma yöntemini anlayın.

Piyasada kripto para birimlerini depolamada uzmanlaşan bazı muhasebe firmaları var; onlara ulaşın. Bitcoin ile ilgili vergi konularını ele alan firmaları tanıyın. Tüm süreci anlayın ve IRS yönergelerine giren vergi karşılama yükümlülüklerini öğrenin. Bu, Bitcoin’in muhasebe ve vergi prosedürleri hakkında sizi netleştirecektir.
 

Kripto para ödeme sisteminin dezavantajları ve bazı şirketlerin kripto para ile ödeme almamasının sebepleri

Kripto para birimi ile ödeme almanın oldukça tatlı bir anlaşma gibi geldiğini düşünüyorsanız, tüm risklerin ve olası dezavantajların farkında olduğunuzdan emin olun:

  • Oynaklık: Kripto para birimleri oldukça değişkendir, bu nedenle bugün ödeme aldığınız miktar yarın çok daha düşük bir değere sahip olabilir. 
  • Kumar: Kripto para ile ödeme almanın bazı eleştirmenleri, bu yaklaşımın insanları etkili bir şekilde kumar oynamaya teşvik ettiğini savunuyor. Kripto para birimlerinin oldukça spekülatif doğası nedeniyle, varlıklarınızın gelecekte ne kadar değerli olabileceğini bilmenin bir yolu yoktur.
  • Düzenleyici değişiklikler: Kripto para birimleri hala büyük ölçüde düzenlenmemiş durumda. Bu, her zaman kripto para varlıklarının değerinin veya hatta bazı durumlarda yasallıklarının gelecekteki yasa değişikliklerinden etkilenme riski olduğu anlamına gelir.
  • Vergi gereksinimleri değişiklik gösterir: Yurtdışı bir kaynaktan kripto para alıyorsanız, kripto para birimlerinin vergi muamelesinin ülkeden ülkeye değiştiğinin veya değişebileceğinin farkında olmalısınız.

Bitcoin ile ödeme alan birçok büyük şirket var. Bunun en sonuncusu Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Bitcoin ile ödeme alınacağını duyurmasıydı. Kripto paralar yaklaşık on yıldır piyasada olmasına rağmen, popülerlik kazanmaya yeni başlıyorlar. Eskiden şirketler yalnızca nakit, kredi veya çek alırdı, ancak şimdi, sürekli gelişen toplumla, birçok şirket nihayet kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak kabul etmeye başlıyor. Bunların başında Microsoft geliyor. Teknoloji devi Microsoft, Bitcoin’i kabul ediyor. Ancak şartlar var. Örneğin, Microsoft hesabınıza para aktarmak için yalnızca Bitcoin kullanabilirsiniz. Yani Microsoft çevrimiçi mağazasından hiçbir şey satın alamazsınız, ancak Xbox konsolunuz için dijital oyunlar, indirilebilir filmler ve Windows ve Xbox mağazasından uygulamalar gibi şeyler satın alabilirsiniz.

Kripto Para Ödeme Sistemini Kullanan İşletmeler

Subway: sandviçlerini biliriz çünkü fast food devi Subway artık Bitcoin’i bir ödeme kaynağı olarak kabul ediyor. Bitcoinlerinizi sandviçlerle takas edebilirsiniz.

PayPal:  Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul eder. Kripto para birimlerini, kendileri aracılığıyla tamamlanan işlemler için ödeme olarak kabul etmeye başlayan ilk şirketlerden biridir.
 


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın